Kocaeli Büyükşehir belediyesi başkan vekili Yaşar Çakmak gazetemize konuştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak gazetemiz muhabirlerinin sorularını cevapladı.


 5 Haziran Dünya Çevre Günü Vesilesiyle, Kocaeli ve özellikle Gebze bölgemize dair Kocaeli büyükşehir belediyesi başkan vekili Yaşar Çakmak'ın görüş ve  değerlendirmelerini sizler için derledik

SAYIN BAŞKANIM KOCAELİ DENİNCE AKLINIZA NE GELİYOR?

Kocaeli, yaşadığımız, sevdiğimiz, coğrafi konumu itibarıyla da İstanbul (hemen yanı başında,) Ankara ve Bursa üçgeninde tarihi, ticari ve kültürel değerleriyle Türkiyemizin hemen her alanda ilk 5 şehrinden birisidir.
Pek çok açıdan cazibe ve çekim merkezidir.
Şehir içinde de bu özelliklerin tamamı Gebze bölgesi için geçerlidir. Tarihi ipekyolu üzerinde
İstanbul’dan sonraki ilk menzildir.

NASIL BİR KOCAELİ PLANLIYORSUNUZ?


Tüm ilçeleri ile Kocaeli’mizi hep daha huzurlu, daha mutlu, daha yaşanabilir bir şehir kılma ve devam ettirmede samimi ve iyi niyetliyiz.
Çocuklarımıza daha yaşanabilir beldeler bırakmak için uzun vadeli olarak planlarla, proje ve çalışmalarımızı hayata geçiriyoruz.

12 ilçemizinden;
Kandıramızın Karadeniz kıyısı ve doğal güzellikleri, tarımı, yoğurdu; Karamürsel’in tertemiz doğası, denizi, sepeti, huzuru; Başiskele ve Kartepenin enfes güzellikleri turizm potansiyeli ortada.

Gölcük, Derince, Körfez ilr Gebze bölgemizin şehir yoğunluğuna ve hareketli iş hayatına hemen yamacında olan doğal yaşam alanları,
ciddi çevre fırsatları mevcut.

Civar köyler, orman, tarım- sera alanları, park, bahçe ve yeşil alanlar hatırı sayılır slanlara ulaşıyor. Dilovası’nın yamaçları, yol kenarları ağaçlandırılıyor, canlanıyor, yeni köprünün enfes manzarasıyla yükselen bir değer oluyor.

EN ÇOK NEYE ÖNEM VERİYORSUNUZ?

Kocaeli’miz sanayi, ticaret, bilim ve ulaşım kenti olarak öne çıkıyor. Fakat bununla beraber çevrenin, yeşilin, mavinin, ağacın, toprağın, tarımın da şehridir.  Bu nedenle bizim çevre, doğa, yeşil, ağaç anlayışımız ve hassasiyetimiz diğer illerden hatırı sayılır ölçüde ileridedir.

Kocaeli’mizde yeşillendirilmemiş hiç bir yer kalmasın diye çabalıyoruz. İnsanımız ruhen, bedenen ve çevresel şartlarda sağlıklı ortamlarda; mutlu ve huzurlu bir hayat sürsün istiyoruz. Kurdu kuşu çiçeği böceği, doğulusu, batılısı, hâsılı hemşehrilerimizin her rengini her kokusunu benimsiyor kucaklamaya ve güzelleştirmeye gayret ediyoruz. Komşuluk hukukuna özel önem veriyoruz. Gayretimiz var samimiyiz.

GEBZE BÖLGESİ YATIRIMLARINIZ NE AŞAMADA?

Gebze bölgemizde; vatandaşılarımızın yeşil alanlarla rahatça buluşmasını sağlayacak olan birçok projeyi sadece konuşmuyor, hayata geçiriyoruz. Geçen yıl bu zamanlar Darıca Millet Bahçemizin ilk etap açılışında Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç.Dr.Tahir Büyükakın (sahilin) Eskihisar’a kadar kalan kısmının da yıl sonuna kadar tamamlanması talimatını vermişti. 2019 yılı içinde tamamen iç kaynaklarımız ile park bahçeler dairesi başta olmak üzere arkadaşlarımız ortaya muhteşem bir çalışma çıkardılar. Darıca Cevher Dudayev Sahilinden Eskihisar Feribot iskelesine kadar olan bölümde hizmete sunduğumuz ‘Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Sahil Parkımızı’ herkesin ilk fırsatta görmesini, gezmesini, orada spor yapmasını, balık tutmasını tavsiye ediyoruz.

Feribot iskelesi tarafındaki modern fakat fiyatları son derece uygun restaurantımız tamamalandı. Özellikle ‘köfte’ yemenizi öneriyoruz. Darıca tarafının projesi onaylı restaurant inşaatını da hızlıca tamamalayıp hizmete sunacağız.

Otopark, her iki tarafta da mevcut ve yeterli. Şehidimiz Gökhan Hüseyinoğlu’nun adı verilen bu parkımız Kocaeli Ormanya ile ikinci bir cazibe alanı oldu.

Dilovasında geçen günlerde açılışını yaptığımız doğu kavşağı ve D100 geçişi yol kenarları tamamen ağaçlandırılıyor.

Sırada, Çayırovadaki, Hünkar Çayırı, Gebze Askeri Alandaki Milley Bahçesi, Dilovasındaki Seyir Tepeleri var. Beylildağı, Ballıkayalar ve
Gaziler Dağı, Tatlıkuyu Vadisi bölgemizdeki kısmen düzenlenmiş alanlarımıza da el atacağız.

Süreç içinde; Mollafenari, Pelitli, Cumaköy, Kadıllı Ahatlı gibi köylerimizde bu vb çalışmalar için yöneleceğimiz alanlar. Sağlıklı çevre çok çok önemli. Sadece yılda bir gün hatırlamak ve konuşmak yeter mi? Tabiki hayır. Çabalarımız tüm hemşehrilerimizle her gün sağlıklı bir çevrede yaşamak

Sayın başkanım öncelikle bizleri kırmayıp bu yoğun tempo içerisindebizlere zaman ayırdığınız için gazetemiz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz

SON SÖYLEMEK İSTEDİĞİNİZ BİRŞEY VARMI?

Toparlayacak olursak,bu kent için sayın büyükşehir belediye başkanımız Doç.Dr Tahir Büyükakın beyfendinin sık sık dile getirdiği gibi,bu kente dair hayallerimizi tek tek faaliyete geçiriyoruz.İnsanlarını mutlu görmek bu şehir için bizi gece gündüz çalışma gayreti içerisine sokuyoruz.Mutlu ve huzurlu insanların yaşadığı bir kent oluşturma gayretimiz azmimizi artırıyor.Saygı değer başkanımızın ifade ettiği gibi,biz bu şehre hizmetkar olmaya devam edeceğiz.Bende sizlerin şahsında ekip arkadaşlarınıza teşekkür ediyor,çalışmalarınızda başarılar diliyorum

04 Haziran 2020, Perşembe
Etiketler:   Etiket Eklenmemiş.

Yorumlar0

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

5 + 8 = ?

Facebook Yorumları

yazılım: habersistemim