Ramazan Bayramı dolayısıyla 25'inci Kent Bayramlaşması düzenlendi. Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi tarafından Yunus Emre Kültür Merkezi'nde (Dolphin) gerçekleştirilen programa, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz, Cemil Yaman, Sami Çakır, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Saadettin Hülagü,  Başkan Vekili Zekeriya Özak, Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcısı Doğan Erol, Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, AK Parti eski İl Başkanı Mahmut Civelek, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin ve gönül coğrafyasının dört bir yanından insanların yaşadığı Kocaeli'nin tam bir kardeşlik şehri olduğunu söyledi. Bakan Işık Kent her bayram Kocaeli'deki vatandaşların bir araya geldiği Kent Bayramlaşması'nın diğer şehirlere örnek olduğunu vurguladı.   

 

BİRLİĞİMİZ VE BERABERLİĞİMİZ DAHA DA BÜYÜYECEK

Birlik ve beraberlik için verilen mücadelenin önemine değinen Kent konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, Kent Bayramlaşması'nda kentin bütün unsurlarının bir araya geldiğini ifade etti. Köktürk "Kent Bayramlaşması Kocaeli'nin demografik yapısın yansıtan her düşünceden insanın bir araya geldiği bir yerdir" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da konuşmasında "Bugün de bu ülke gelişecek ve kalkınacaktır. Birliğimiz ve beraberliğimiz daha da büyüyecektir. Şehirlerimiz, köylerimiz çok büyük gelişmeler elde etti ve örnek hale geldi. Osmangazi Köprüsünün açılması beni bir vatandaş olarak çok mutlu etti. Bu eserler milli birlik ve beraberliğin örneğidir. Birlik içinde, huzur ve güven içinde geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz. Çocuklarımıza daha güzel bir vatan bırakacağız" dedi.

 

BÜYÜK MİLLET BÜYÜK DEVLET

Türkiye'nin her geçen gün birlik ve beraberlik içinde geliştiğini söyleyen Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise konuşmasında "Biz bir büyük millet ve bir büyük devletiz. Bizi bir araya getiren örf ve adetlerimizin yanında birlik ve beraberliğimizdir. Bir olmayı, diri olmayı her zaman hayata geçirerek yolumuza devam ediyoruz. Kocaeli'de sofralarda bir olduk. Yerel yönetimlerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, dernekler ve vakıflarımız adeta bir seferberlik yaptılar. Unutulduğu düşünülen her yere ulaşıldı. Bu birlikteliklerimizin çoğalarak devam etmesini diliyorum" dedi.

 

TERÖR BATAKLIĞINI KURUTUYORUZ

Herkesin bayramını ve özellikle sınırda görev yapan askerlerin bayramını kutlayan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Bugün ülkemizi bölmek ve parçalamak, ülkenin belli yerlerinde farklı yapılanmalar yaratmak isteyenlere karşı mücadele ediyoruz. Terörle mücadelede şehitlerimiz var. Bu mücadeleyi sürdürmekten başka çıkar yolumuz yok. Son dönemde terör örgütüne öldürücü darbeler vuruldu. Bir yandan terörle mücadele ederken, bir yandan da terörü üreten tüm bataklığı kurutmanın çalışmasını yapıyoruz. Bunun için bu ülkede yaşayan herkesin birlik ve beraberliği çok önemlidir. Nasıl 1000 yıldır kardeşçe yaşıyorsak bunu sonsuza kadar sürdüreceğiz"

 

TAM BİR KARDEŞLİK ŞEHRİ

Bakan Işık "Eğer biz birlik ve beraberliğimizi korursak dışarıdan gelen hiçbir tehdit Türkiye'ye diz çöktüremeyecektir. Kocaeli bu noktada en güzel örnektir. Allahın her nimeti bahşettiği bir şehirde yaşıyoruz. Sadece Türkiye'nin 81 ilinden değil, gönül coğrafyamızın her yerinden vatandaşlarımız yaşıyor. Bu birlik ve beraberlik ülkeye ve dünyaya örnektir. Tam bir kardeşlik şehridir. Böyle bir şehre hizmet etmek bir insan için en büyük bahtiyarlıktır. Bu şehrin hizmetinde olmaktan onur duyuyoruz" dedi.