AK Parti’de ilçe kongreleri bu hafta Derince ve Başiskele ile devam edecek. Başiskele’de Mustafa Koral göreve devam ederken, Derince’de yeni başkan adayı Koray Merdan olacak. AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Karamürsel’de çok güzel bir başlangıç yaptıklarını belirterek, “Birlik ve beraberliğimizi bu kongrelerde bir kez daha pekiştirmek istiyoruz” dedi.
KARAMÜRSEL’DE BAŞLADI
AK Parti’de ilçe kongreleri pazar günü Karamürsel’de başladı. Yedi yıl her seçimde AK Parti’ye zafer yaşatan Recep Demirel’in göreve veda ettiği kongrede, Sait Mete yerine Başkan seçildi. Geniş bir katılımın sağlandığı tek listeli kongrede 401 delegeden 349’u oy kullandı. AK Parti’ye yakışır şekilde ilk kongreyi tamamladıklarını belirten AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, şunları söyledi: “AK Parti tarihin içinden akıp gelen bir fikir, bir inanç, bir duygu ve bir değer birlikteliğidir. AK Parti milletimize ait bir medeniyet tasavvurunun eylem biçimidir. AK Parti, yaşadığı coğrafyada Hoca Ahmet Yesevi’den, Hacı Bektaşi Veli’den, Mevlana’dan, Yunus Emre’den ruh kökünü almıştır. AK Parti, 1071’de Malazgirt’te Sultan Alparslan’ın Bizans’a karşı duruşu, Şeyh Edebali’nin bugüne dair rüyası, atını denize süren Fatih’in iddiasıdır. Nihayetinde bu büyük medeniyetin bugünkü bakiyesinin taşıyıcısıdır. AK Parti partilerden bir parti değildir, bir millet hareketidir. AK Parti’nin hikâyesi bir millet aşkı hikâyesidir. Bu davada eski-yeni ayrımı yoktur. Mevki ve makamlar sadece milletimize hizmet vasıtası kabul edilir. Makamlar gelip geçici, aslolan davadır. Karamürsel’de dava kardeşliğinin en güzel örneklerinden birini yaşadık. Recep Demirel’e hizmetlerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyor, yeni İlçe Başkanımız Sait Mete’ye başarılar diliyorum” dedi.
BU HAFTA DERİNCE VE BAŞİSKELE VAR
AK Parti’de ilçe kongreleri bu hafta Derince ve Başiskele ile devam edecek. AK Parti Derince 6.Olağan Genel Kurulu 29 Şubat Cumartesi günü Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde, AK Parti Başiskele 5.Olağan Genel Kurulu 1 Mart Pazar günü Bahçecik Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Her iki kongre de saat 11.00’de başlayacak. Başkan Ellibeş, Derince’de Selçuk Çakıroğlu’nun görevi bırakmasının ardından temayül ve istişareler sonucu Koray Merdan’ın aday olarak belirlendiğini hatırlattı. Başiskele’de ise mevcut İlçe Başkanı Mustafa Koral’la devam edeceklerini kaydetti. Hafta sonu kongrelerde aday olacak Merdan ve Koral’ı önceki gün AK Parti Kocaeli İl Başkanlığında kabul eden Başkan Ellibeş, “Geniş bir istişare ve temayül sonucu adaylarımızla ilgili kararlar alınıyor. Hedefimiz 2023 seçimleri. Başiskele ve Derince’de her iki başkan adayımızla yol yürüyeceğiz. Şimdiden ilimize ve partimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.