Her yıl büyük zamların geldiği trafik sigortası ve artan kasko ücretlerine ilişkin Meclise kanun teklifi veren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, zorunlu sorumluluk sigortasını kapsayacak şekilde Kasko sigortası yaptırmış olanların zorunlu mali sorumluluk sigortası yapılmış sayılmasını istedi.

8 MİLYON SİGORTASIZ ARAÇ

Türkiye’de toplam 22 Milyon araç bulunduğuna dikkat çeken Akar, bu araçların yüzde 54,3'ünü otomobil, yüzde 16,4'ünü kamyonet, yüzde 14'ünü motosiklet, yüzde 8,2'sini traktör, yüzde 3,7'sini kamyon, yüzde 2,1'ini minibüs, yüzde 1'ini otobüs, yüzde 0,3'ünü ise özel amaçlı taşıtların oluşturduğunu belirtti. Sigorta ücretlerindeki artışın araç sahiplerini mağdur ettiğinin altını çizen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, her yıl trafikteki sigortasız araç sayısının arttığını 2018 yılında 6.5 Milyon olan sigortasız araç sayısının bu yıl 8 milyonu bulduğunu söyledi.

ÇÖZÜM İÇİN TEKLİF 

Tek bir poliçenin hem gereksiz zaman kaybını önleyeceğini hem de bürokratik fazlalığı önleyerek tüketici lehine olacağını belirten Akar, zorunlu sigorta poliçe ücretinin her geçen yıl yüzde 50 gibi oranlarda arttığını söyledi. 2019 yılında en düşük otomobillerde 600 ile 3000 TL arasında zorunlu trafik sigortası ücretinin geçen yıllara göre yüzde 50’nin üstünde artış gösterdiğine dikkat çeken Akar,  bu rakamın ticari araç sahipleri için 8 bin TL’ye çıktığını söyleyerek kanun teklifinin Meclis gündemine alınmasını istedi.