Suriye'nin kuzeyindeki terör koridoruna yönelik düzenlenen Barış Pınarı Harekatı'nın 4.gününde Mehmetçiğin ilerleyişi sürüyor. MSB, harekatın gece boyunca da başarıyla sürdürüldüğünü açıkladı.Türkiye'nin Suriye'de terör örgütü PKK uzantısı YPG güçlerine karşı düzenlediği Barış Pınarı Harekâtı dördüncü gününde.

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekâtı’nın gece boyunca da başarıyla sürdürüldüğü, terör örgütü PKK/PYD-YPG mevzilerinın etkili şekilde karadan ve havadan vurulduğu dile getirildi. Açıklamada etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısının da 415'e ulaştığı ifade edildi. 

 

MEHMETÇİK İLERLİYOR

Barış Pınarı Harekatı'nda Mehmetçiğin ilerleyişi sürüyor. TSK, Tel Abyad'da 8 Rasulayn'da 4 km içeri girdi. Harekatın ilk 3 gününde 14 köy teröristlerden kurtarıldı.

 

SURUÇ'TA 2 SİVİL ŞEHİT DAHA

Terör örgütü YPG/PKK'nın Suriye'de işgali altındaki bölgelerden Suruç'taki sivillere yönelik havan mermili saldırısında 2 kişi hayatını kaybetti. Saldırı sonrası ilçede güvenlik güçleri alarma geçti.

 

SMO KRİTİK BÖLGEYİ ELE GEÇİRDİ

Barış Pınarı Harekatı'nda, Suriye Milli Ordusu askerleri Menbiç'ten Kamışlı'ya uzanan stratejik M4 kara yoluna ulaştı.

 

TERÖR MEVZİLERİNDEN DUMANLAR YÜKSELİYOR

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Suriye Milli Ordusu ile Suriye'nin kuzeyinde terör örgütleri YPG/PKK ve DEAŞ'a karşı yürütülen harekat kapsamında Rasulayn ve çevresindeki terör mevzilerinin, operasyonun 4. gününde de ateş altına alınmasına devam edildi. Rasulayn'daki terör hedefleri aralıklarla obüs atışlarıyla vuruldu, bölgeden yer yer duman yükseldi. Kentteki çatışma sesleri Ceylanpınar'dan duyuluyor. 
 

TEL ABYAD SINIR HATTINDA ASKERİ ARAÇ YOĞUNLUĞU YAŞANIYOR

Harekat kapsamında Akçakale'de bulunan Tel Abyad sınırında askeri araç yoğunluğu yaşandığı gözlendi.Terör örgütü YPG/PKK üyelerinin Tel Abyad ilçesi doğusunda, TSK'ye ait SİHA'ların görüntü almasını ve uçakların hedeflerini vurmasını engellemek için lastik ve mazot yakması nedeniyle gökyüzünde oluşan duman yoğunluğu da devam ediyor.  

 

Kaynak: YENİÇAĞ