~~Çayırova’da yapılması planlanan Kent Meydanı projesi kapsamında yıkılacak olan Fevzi Çakmak Lisesi’nin öğrencilerinin yeni okulu Türkiye rekoru kıracak hızda tamamlandı. Yaklaşık 45 gün içerisinde temelden ince işçiliğine anahtar teslim hale getirilen 48 derslikli okul vatandaştan alkış aldı.
Çayırova Kent Meydanı projesi kapsamında yıkılması planlanan Fevzi Çakmak Lisesi öğrencilerinin Atatürk Mahallesi, Aşıklar Tepesi mevkiinde ki yeni okulu rekor bir sürede hazırlandı. 24+24 Derslik olmak üzere iki okuldan oluşan proje yaklaşık 45 günde tamamlandı. Olmak denilecek sürede bitirilen okulun MEB’nın yeni konseptine uygun şekilde yapıldığı öğrenildi.
40 YIL GARANTİLİ
Kamuoyunda prefabrik olduğuna dair olumsuz dedikoduların olduğuna dair bilgi kirliliğine sebep olan etiğim kurumunun fabrika yapımında kullanılan ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni okul konseptine uygun olan çelik konstrüksiyondan yapıldığı öğrenildi. 40 yıl garantisi olan çelik konstrüksiyon okulun 9 şiddetinde depreme dayanıklı olması ise MEB’nın tercihi olmasında büyük önem arz ediyor.
KENT MEYDANI YÜKSELİYOR
Kent Meydanı projesi kapsamında yıkılacak olan okullardan bir diğeri ise Mehmet Akif Ersoy Okulu’nun ise dönem sonunda yıkılacağı ve yine bu okulun öğrencileri Kent Meydanına yakın bir mevkide yer alan 24 Kasım Ortaokulu’nun yanında bulunan boş arazide yapılacak olan yeni okula taşınacağı öğrenildi. 32 Derslikten oluşacak olan bu okulun ise yeni eğitim öğretim yılına yetişmesi bekleniyor.