Kocaeli Çiçekçiler Derneği, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in 'çiçek göndermeyin, bağış yapın' açıklamalarına tepki gösterdi

İzmit Belediye Başkanlığı görevine dün itibariyle resmen başlayan Fatma Kaplan Hürriyet tebrik çiçekleri yerine ÇYDD ve Otistik Çocuklar için bağış çağrısında bulundu. Hürriyet'in bu çağrısına Kocaeli Çiçekçiler Derneği'nden tepki geldi.

İŞTE O AÇIKLAMA

Kocaeli Çiçekçiler Derneği olarak bizler çok kalabalık bir aileyiz, üyelerimiz arasında çiçek üreticileri,seracılar, çiçek malzemecileri, çiçek taşıyıcıları bile mevcut. Türkiye Çiçekçiler Federasyonunda da ilk üçüncüyüz. Sayın Başkan, Çiçek gönderme ritüeli 18. yüzyıldan beri kutlama/sevgi/mutluluk duyguları ile eş zamanlı, faal olan bir hamle olarak sürmektedir. Sizlerin üstlenmiş olduğunuz sosyal sorumluluk projenize saygı duymakla beraber aynı zamanda da destek olma adına yardımda da bulunacağız. Şayet basında 'ÇİÇEK GÖNDERMEYİN’ yerine sadece sosyal sorumluluk projenize katkı sağlanmasını dile getirseydiniz daha uygun olurdu. Takdir edersiniz ki emek, emekçi ve kazanç aynı çatı altında toplanan kutsal değerlerdir. 'ÇİÇEK GÖNDERMEYİN’ diyerek sadece bu değerleri değil, geçimini çiçek sektöründen sağlayan yüzlerce kişi ezmiş ve ayaklar altına almışsınız.

Kocaeli Çiçekçiler Derneği olarak yeni Başkanlık görevinizi kutluyor, aynı zamanda da sizi ESEFLE kınıyoruz…

Kocaeli Çiçekçiler Derneği