Konak Hastanesi Gebze yaptığı açıklamada çocuklarda burun ve özellikle burun etrafındaki boşluk yapısının yetişkinlerden farklı olduğunu, bununla birlikte sinüzitin neden olduğu şikayetleri çocukların tarif etmedeki zorlukları, çocuk sinüzitlerine farklı bakış açısıyla bakmamızı gerektirdiğini bildirdi.

Konak Hastaneleri Gebze çocuklarda görülen sinüzit hastalığı ile ilgili bilgi verirken uyarılarda bulundu. Burun etrafındaki boşlukların iltihaplanmasına sinüzit hastalığı dendiğini belirten Konak Hastaneleri Gebze Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Gürsel Karagöz, hastalıkla ilgili şunları söyledi:

“ Çocukların bağışıklık sisteminin tam gelişmemiş olması, değişik boyutlarda olsa da her çocukta var olan geniz eti, alerji, reflü, çocukların yetişkinlere göre daha sık üst solunum yolu enfeksiyonu geçirmesi, pasif sigara içimi gibi durumlar sinüzit için hazırlayıcı faktörlerdir. Çocuklarda sinüzitin en sık belirtileri, burun tıkanıklığı, öksürük, zaman zaman olan hafif ateş, burun akıntısı ve ağız kokusudur.  Çocuklarda üst solunum yolu enfeksiyonu bulgularının 10 günden daha uzun sürmesi sinüziti akla getirmelidir.

Çocuklarda sinüzit teşhisi; çocuğun şikayetlerinin, çocuktan ve özellikle aileden ayrıntılı olarak sorgulanması ve ayrıntılı KBB muayenesi ile konabilir.  Sinüzit olup uygun tedavi kullanan çocukların büyük bir kısmı 2-3 gün içinde iyileşme belirtileri göstermelidir. Eğer bu süre içinde belirtiler azalmamışsa tanı ve tedavi sorgulanmalıdır.”

Özel Konak Hastaneleri Hakkında

1995 yılında İzmit'te kurulan Konak Sağlık Grubu, sahip olduğu seçkin kadrosu ile dünya standartlarında hizmet veren A Sınıfı bir hastanedir. Yatırımlarını günden güne genişleten Konak Sağlık Grubu 2013 yılında bünyesine kattığı Gebze Tıp Merkezi'ni 2015 yılında A Sınıf hastane olarak hizmete aldı. 2014 yılında hizmete giren Gölcük Aile Konak Hastanesi ile yatırımlarına devam eden Konak Sağlık Grubu, aynı yıl Adapazarı'nda bünyesine kattığı Konak Tıp Merkezi’ni ise 2016 yılında yaptığı yatırım ile açarak Bölgesinde fark yaratmıştır.

Bina yatırımlarının yanı sıra hasta odaklı yaklaşımı, seçkin hekim kadrosu, sağlık personeli, tıbbi altyapısı, teknolojisi ve hizmet kalitesi ile yenilikler getiren Konak Sağlık Gurubu 128 Kesit BT Koroner (Sanal) Anjiyo ve Kolon Hidroterapi gibi hizmetleri de verebilmektedir. 15000 m2 kapalı alana sahip Konak Hastanesi, 2015 mart ayında hizmete giren Kocaeli'nin ilk özel Tüp Bebek Ünitesi ile sağlığın daima yanında olmaya devam ediyor.