Darıca'da omurga hastalığı nedeniyle günlük hayatında ciddi sorunlar yaşayan, kalp ritmi bozulan ve solunum problemleri yaşayan 32 yaşındaki iki çocuk annesi Şükran Çarpar, çocuklarıyla ilgilenebilmek için sağlığına kavuşacağı günün hayalini kuruyor

Son evresine giren omurga eğriliği hastalığı nedeniyle kalp ritmi bozulan ve solunum problemleri yaşayan 32 yaşındaki Şükran Çarpar, tedavi olup sağlığına kavuşacağı günü bekliyor. Darıca'da Sırasöğütler Mahallesi'nde dükkandan bozma bir evde eşi ve iki çocuğuyla yaşayan Şükran Çarpar, üç yılı aşkın süredir hayatını etkileyen omurga hastalığıyla mücadele ediyor. Kocaeli ve İstanbul'da çeşitli hastanelere başvuran ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavisini tamamlayamayan genç kadın, zaman içerisinde vücudunda meydana gelen ileri derece şekil bozukluğu nedeniyle günlük işlerini de yapamaz duruma geldi.  Hastalığın ilerlemesi nedeniyle kalp sağlığı bozulan Çarpar, daha sonra solunum problemleri de yaşamaya başladı. Ağrılarını haetmek için kullandığı ağır ilaçların etkisiyle sütü kesilen genç kadın, bir ayı aşkın süredir 1 yaşındaki kızı Yağmur'u ek gıdalarla beslemeye çalışıyor. Günlük hayatında karşılaştığı ciddi sorunlarla baş etmeye çalışan Şükran Çarpar, bir an önce sağlığına kavuşup çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak istiyor. 

"AMELİYAT İÇİN YARDIM BEKLİYORUM"

Rahatsızlığı ilerlediği için çocuklarının ihtiyaçlarıyla ilgilenememekten muzdarip olan Şükran Çarpar, hastalığın ilk 19 yaşında teşhis edildiğini fakat ailesinin felç riski nedeniyle ameliyatı kabul etmediğini söyledi. Şekil bozukluğu dışında evlenene kadar ciddi bir sıkıntı yaşamadığını fakat hastalığın son üç yılda hızla ilerlediğini belirten Çarpar, "2015'ten beri hastanelere gidiyorum geliyorum. Omuzlarım gittikçe öne doğru ilerlediği için sırtımda aşırı derecede acı hissediyorum. Bu ağrı sırtımda oluyor ve göğsümü öyle bir sıkıştırıyor ki öksürmeye korkuyorum. Nefes alamadığım için astım ilacı kullanıyorum." diye konuştu. Hasta kadın, ağrıları dindirmek için ağır ilaçlar kullandığını anlatarak, şöyle devam etti: "Bir aydır içtiğim ilaçlardan dolayı kızımı emziremiyorum. Eşim bir şeyler yedirmeye çalışıyor ama beni istiyor, sabaha kadar ağlıyor. Emziremediğim için kahroluyorum. Ben artık kendim için bir şey istemiyorum. 6 yaşında bir oğlum ve 1 yaşında kızım var. Onların bana ihtiyacı var. Sadece bir an önce sağlığıma kavuşayım ve çocuklarımla ilgileneyim istiyorum. Normal her annenin yaptıklarını yapayım. Ben ameliyat olamazsam felç kalacağım ve çocuklarım ortada kalacak. Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Sağlık Bakanımızdan ve doktorlarımızdan bana yardım etmelerini istiyorum.