Polis Teşkilatı'nın 174. Kuruluş yılı tüm yurtta olduğu gibi Dilovası'nda da kutlandı.

 Polis Teşkilatı'nın 174. yılı nedeniyle Dilovası protokolü İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ederek Emniyet Müdürü Ahmet Turan Güneş ve emniyet teşkilatı mensuplarının günlerini kutladılar.

 BİRLİKTE PASTA KESTİLER

 Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, İlçe Jandarma Komutanı Said Arı, Kaymakamlık birim müdürleri, mahalle muhtarları, Dilovası İlçe Emniyet Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Lokman Kılıç ve Emniyet Müdürü Ahmet Turan Güneş ve emniyet mensuplarının katıldığı kutlama töreninde Kaymakam Alkan, Belediye Başkanı Şayir ve Emniyet Müdürü Güneş birlikte günün anısına pasta kestiler.

 

ALKAN "TEŞKİLATIMIZ GURUR KAYNAĞIMIZ"

 

Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan günün anısına yaptığı konuşmasında; " “Emniyet Teşkilatımızın güzide temsilcileri 174 yıldır ülkemizin bekası, milletimizin huzur ve güveni için üstün vazife anlayışıyla görevlerini yapmaktadırlar. En zor koşullarda dahi görevlerini ifa etmekten kaçınmayan, vatanını her zaman canından aziz bilen polislerimiz, milletimizin büyük sevgisine ve taktirine nail olmuştur. 174 yıllık engin bilgi birikimi ve tecrübesiyle hizmet kalitesini her geçen gün daha da artıran emniyet teşkilatımız, asırlardır sürdürdüğü başarılı çalışmalarını aynı inanç ve kararlılıkla geleceğe taşıyacaktır. Bu vesileyle, Türk Polis Teşkilatımızın Kuruluş yıl dönümünü ve içinde bulunduğumuz "Polis Haftasını kutluyor, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Emniyet teşkilatımızın değerli mensuplarına aileleriyle birlikte sağlık ve huzur dolu ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

ŞAYİR, "CUMHURİYETİMİZİN TEMİNATI"

 

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'de yaptığı konuşmada; " Türk halkının sevgi ve güvenini sağlamış, demokratik hukuk devletinin, Cumhuriyetimizin teminatı olan Türk Polis Teşkilatının 174. Kuruluş yıldönümünü emniyet teşkilatı mensupları ile kutlamaktan büyük gurur ve onur duymaktayım. Şan ve şerefle yazdığı 174 yıllık bir maziyi geride bırakmış olan teşkilatımız sadece Türkiye sınırları içerisinde değil dünyadaki sayılı yerini almanın haklı gururunu yaşamaktadır. Kuruluşumuzun yıldönümünü tüm ülkede olduğu gibi İlçemiz Dilovası'nda da gururla kutlamanın mutluluğunu tadarak bu vesile ile devletimizin ve milletimizin selameti uğruna hayatını feda eden Şehit emniyet mensuplarımızın aziz hatıralarını rahmetle anıyor, emekli ve gazilerimiz ile halen görevleri başında olan meslektaşlarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.” dedi.


POLİS AMCALARINA ZİYARET

 

Kutlama törenine ayrıca Dilovası Nene Hatun Anaokulu öğretmen ve öğrencileri de katıldı. Polis amcalarının özel günlerini kutlayan Dilovası Nene Hatun anaokulu öğrencileri polis amcaları ile bol bol sohbet ederek meslekleri hakkında sorular sordular.