~~Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Turkcell'in Gebze Veri Merkezi'ne girerek, iletişimi kesmeye çalıştıkları iddia edilen 10'u tutuklu, 1'i firari 15 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Duruşmaya, Cumhurbaşkanlığı adına avukat Serpil Esma Şahin de katıldı. Meslekten ihraç edilen eski Kocaeli Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürü Albay S.T, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya bağlanarak, sanıkların darbe girişimi sırasında yaşanan olaylar ve askeri teamüllere ilişkin sorularını yanıtladı. Daha sonra tutuksuz sanık S.T, celse arası dosyaya ifadesi eklenen M.A.Ö. ve K.Y'nin beyanlarına ilişkin savunma yaptı. Sanık S.T, 2012 yılında lise öğrencisiyken ders çalışmak için söz konusu yapının evlerine gittiğini belirterek, hakkında ifade veren M.A.Ö. ile de bu evde tanıştığını söyledi. M.A.Ö. ile bir ay kadar aynı eve gittiklerini aktaran S.T, "Arkadaşlarla 4-5 ay boyunca bu eve gittik. Ders çalışıp, namaz kılıyorduk. Ayrıca dini içerikli videolar izliyorduk. Ancak izlediğim videolar arasında Fetullah Gülen'in videoları yoktu. Mayıs 2013'te babam vefat ettikten sonra bu eve gitmeyi bıraktım." diye konuştu. S.T, örgütün evine gitmeyi bıraktıktan sonra tek başına askeri sınavlara hazırlandığını ve kimsenin yardımı ve müdahalesi olmadan sınavları kazandığını savundu.

"BU DA BİZDEN"
Afyon'da tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS ile duruşmaya bağlanan tanık K.Y. de S.T. ile 2 yıl askeri okulda beraber okuduklarını söyleyerek, şunları kaydetti: "S.T. çok sessiz biriydi, bu yapıyla bağı olduğuna dair bir davranışını görmedim. Sadece arkadaş ortamındaki bir konuşmada 'Bu da bizden' şeklinde bir sözün geçtiğini duydum. Bunu kimin söylediğini hatırlamıyorum. Bu beyanın yoruma dayalı olduğunu düşünüyorum."