Gebze'de ormanlık alanda başlayan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü.

Gebze'de meydana gelen olayda, Pelitli Mahallesi'nde bulunan ormanlık arazide henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede rüzgarında etkisiyle büyüyen yangın, hızla fabrikaların ve yerleşim alanlarının bulunduğu bölgeye doğru ilerledi. Durumu fark eden vatandaşlar  hemen itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Kısa süre sonra olay yerine gelen ekipler yangını kontrol altına alamayınca destek istedi. Bunun üzerine bölgeye İstanbul ve Kocaeli’nin farklı ilçelerinden destek ekipler sevk edildi. Ekipler tarafından yapılan yoğun çalışma sonucu ormanlık alandaki yangın söndürüldü.

 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA YAPILDI

 

BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Gebze'de çıkan yangın hakkında basın açıklaması yapıldı. Yangın hakkında yapılan basın açıklamasında,"12.08.2019 tarihinde saat 15:15’de Gebze ilçesi Pelitli mevkiinde henüz nedeni tespit edilememiş bir yangın ihbarı alınması üzerine Kocaeli Valiliği Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) Kocaeli Valisi Hüseyin AKSOY Başkanlığında derhal faaliyete geçirilmiş olup;

Orman Genel Müdürlüğüne ait 2 Helikopter, 22 arazöz, 10 ilk müdahale aracı, 3 dozer ve 95 personel,

Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait 18 İtfaiye aracı, 11 Su tankeri, 1 dozer, 70 İtfaiye personeli,

Tuzla Belediyesine ait 7 İtfaiye aracı, ile yangına müdahale edilmeye başlanmış, çıkan yangında 30 hektarlık alan zarar görmüş (bunun büyük bölümü örtü yangını) olup yanan alan yakınında bulunan 1 lojistik firmasına ve 1 plastik fabrikası bahçesinde bulunan bir kısım plastik madde ile 1 adet araç dorsesi yanmış yine bir Kozmetik fabrikasının birinci kısmı tamamen yanmış, yangın ikinci kısma sıçramadan 18:30 saatleri civarında ormanlık alanda çıkan yangınla birlikte kontrol altına alınmıştır. Ormanlık alanda ve yanan fabrikada soğutma çalışmaları sürdürülmektedir.

Yangın alanında olası durumlara karşı müdahale etmek üzere Kocaeli İl Afet ve Acil durum Müdürlüğüne ait 1 koordine ekibi ile 4 adet 112 Acil Ambulans ve Sağlık ekibi hazır bulundurulmuştur

Yangında herhangi bir can kaybı olmamış, yangına müdahale esnasında dumandan etkilenen 3 görevliye 112 sağlık ekiplerince müdahale edilmiştir. Halen soğutma çalışmaları sürdürülmektedir. Çıkan yangınla ilgili soruşturmaya başlanılmıştır." denildi.