AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, kendisini sosyal medya üzerinden çay içip sohbet etmeye çağıran gençlere sürpriz yaptı.

Gençlerin sosyal medya üzerinden yaptıkları daveti kabul eden AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, gençlerle Bliss Cafe’de buluştu. Gençler, Büyükakın’ın davete icabet etmesinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Gençlerle sohbet eden Büyükakın, gençlere gelecek hayallerini sordu, kariyer planlarıyla ilgili bilgi aldı. Üniversite öğrencilerinin Kocaeli’nde yaşamaktan keyif aldıkları bir kent olduğunu söyleyen Büyükakın, “Önümüzdeki yıllarda yapacağımız çalışmalarla bu algıyı besleyeceğiz. Burada yaşadığınız için çok şanslı olduğunuzu göreceksiniz” dedi.

BEYANNAME İNTERNET SİTESİNDE
Geçtiğimiz günlerde Kocaeli ile ilgili beyannamesini kamuoyu ile paylaştığını hatırlatan Büyükakın, bu beyannamenin detaylarını tahirbuyukakin.com sitesinden ulaşılabileceğini belirterek “Biz o beyannamede bu kenti nasıl yöneteceğimize ilişkin esaslar ortaya koyduk. Günümüzde şehirlerin bir marka yönetimi yapması lazım. Biz Kocaeli’nde insanların aklında kalacak bir şeyler yapmak istiyoruz. Kadınların, gençlerin, engellilerin, çocukların rahat ettiği, kendilerini şehre ait hissettikleri bir şehir oluşturacağız” dedi.

SİZLERLE BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ
Kentin marka değerinin oluşması için bütüncül bir yaklaşım sergilenmesi gerektiğini de kaydeden Büyükakın “Bunu kültürle, sanatla, sporla başaracağız. Bir sporcuyu, dünya derecesi, olimpiyat derecesi gibi bir noktaya getirmek için o sporcunun 10 bin saat çalışması gerekiyor. Biz uygun çocukları profesyonel bir gruba alıp özel hocalarla çalıştırarak, sponsorluk destekleriyle olimpiyat madalyası kazanacak noktaya getirebiliriz. Aynı mantığı sanat için de düşünebiliriz. Kentimizi marka değeri yüksek bir şehir haline getirmek için sizlerin de desteğiyle örnek çalışmalar yapacağız” dedi.