~~Büyükşehir Belediyesi’nin ilkokul öğrencilerine yeni eğitim-öğretim dönemi hediyesi olan Zekasoft AHOB programını kullanan ikiz kardeş Ceren ile Merve, artık dakikada ortalama 472 kelimeyi anlayarak okuyabiliyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Kocaeli Valiliği ve Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında ‘Kocaeli Okuyor’ projesi kapsamında ilkokul öğrencilerine ‘Anlayarak Hızlı Okuma’ eğitimi için yurt çapında bir ilki uygulayarak, 100 bin üzerinde lisans dağıtımı gerçekleştirdi. İl Milli Eğitim’e bağlı 280’i aşkın okul ve Büyükşehir Belediyesine bağlı 15 Bilgievi öğrencileri bilgisayarlara lisanslı programını indirdi ve kullanmaya başladı. Programı kullanmaya başlayan Gazi Akçakoca Bilgievi öğrencileri ikiz kardeş Ceren ve Merve Atasever, program sayesinde okuma hızlarını ortalama 5.23 kat arttırarak, dakikada ortalama 472 kelimeyi anlayarak okuyabiliyor.
HIZLI OKUMA KULÜBÜ ETKİLİ OLDU
Büyükşehir Belediyesi tarafından ilkokul öğrencilerine karne hediyesi olarak verilen Zekasoft AHOB’u kullanan Atasever ailesinin ikiz kızları Ceren ve Merve, eskiye göre okuma hızlarını geliştirdi. Yaz tatili boyunca Bilgievi’nde tüm etkinliklerden yararlanan Ceren ile Merve etkinliklerde en çok Hızlı Okuma Kulübü’nde vakit geçirdi. Okumayı çok seven ikizler, yazılımı yerli olan programın katkısıyla eğitim ve günlük hayatlarında kendilerine daha fazla zaman ayırabilecek.
DAKİKADA 494 KELİME OKUYABİLİYOR
28 kurluk programda 21’nci kurda olan Ceren Atasever, programda 144 etap tamamladı. Program içerisinde 273 hikaye okuyan Ceren’in, programa ilk başladığında anlayarak okuma hızı ortalaması dakikada 81 kelimeydi. Program sayesinde tek seferde okuduğunu anlama oranını 6.1 katına çıkaran Ceren, artık dakikada kolaylıkla 494 kelimeyi anlayarak okuyabiliyor. Ceren’in odaklanma gelişimi 5.78 kat artış gösterirken, dikkati 10.01 katına çıktı.
DİKKAT VE ODAKLANMADA ARTIŞ
İkiz kardeşi gibi programı düzenli kullanan Merve Atasever ise programda 23’üncü kurda 162 etap tamamladı. Program içerisinde 256 hikaye okuyan Merve’nin, programa ilk başladığında anlayarak okuma hızı ortalaması dakikada 103 kelimeydi. Program sayesinde tek seferde okuduğunu anlama oranını 4.37 katına çıkaran Ceren, artık dakikada kolaylıkla 450 kelimeyi anlayarak okuyabiliyor. Ceren’in odaklanma gelişimi 7,29 kat artış gösterirken, dikkati 8.79 katına çıktı.
KIZLARIM BİLGİEVİ’NE KOŞARAK GİDİYOR
İkiz kızlarının okuma seviyelerinin gelişim gösterdiğini ifade eden ev hanımı Ebru Atasever ise, “Gazi Akçakoca Bilgievi’ne yaklaşık bir senedir gidiyoruz. Çocuklarıma gösterilen ilgiden ve alakadan çok memnunum. Zekasoft AHOB ile ilgili kızlarıma okuldan şifreler verilmişti. Bilgievi’nde de Hızlı Okuma Kulübü’nün olduğunu duyduk ve hemen yazıldık. Aradan geçen kısa zamanda kızlarımda anlayarak hızlı okuma konusunda büyük bir gelişme gördüm. Bilgievleri’nde dersler dışında çok faydalı etkinlikler var. Kızlarım oraya koşarak gidiyor” şeklinde konuştu.
VELİLER DE YARARLANIYOR
Devamında Bilgievleri’nin sadece çocuklar için olmadığının altını çizen ev hanımı Ebru Atasever, “Bilgievleri öğrencilerin velilerine yönelikte birçok etkinlik gerçekleştiriyor. Ben bu yıl Bilgievleri’nde diksiyon kursuna gittim. Yetkililer ile görüştük, bu yıl açılabilirse velilerin isteği üzerine bir İngilizce kursu açılacak. Bu güzel hizmetlerden dolayı başta Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu olmak üzere tüm Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

ARTIK HIZLI VE ANLAYARAK OKUYORUZ
AHOB’u düzenli kullanarak kaydettiği gelişimin farkında olduğunu vurgulayan 10 yaşındaki 4’üncü sınıf öğrencisi Ceren Atasever, “Kardeşim ile birlikte Bilgievi’nde de hızlı okuma kursuna gittik. Artık her şeyi anlayarak, hızlı okuyorum. Öğretmenlerimin yardımıyla daha iyi okumaya başladım. Evde annem de çok yardım etti” dedi. Kardeşi Merve Atasever ise, “Başlarken biraz heyecanlı ve tedirgindim. Bilgievi’nde öğretmenlerimin yardımıyla bu durumu aştım. Artık daha hızlı ve kavrayarak okuyabiliyorum” dedi.
GELİŞİMLER ANLIK TAKİP EDİLİYOR
Bu kapsamda çocuklara dağıtılan lisanslı programının çocuklar üzerindeki gelişimi Bilgievleri ve MEB okullarında kurulan sistemle bilgisayarlar üzerinden takip ediliyor. Alınan verilere göre sekiz haftadır yazılımı düzenli kullanan öğrencilerin dikkatleri ortalama 5.02 katına, odaklanmaları ortalama 2.10 katına çıktı. Tek seferde okuduklarını anlama oranları ortalama 2,17 kat artarak yüzde 92.80’e ulaştı. Programı kullanan öğrencilerin anlayarak okuma hızları ortalama 2.05 kat artış gösterdi.