Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren PÜRPLAST Poliüretan Plastik Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) arasında Ar-Ge iş birliği protokolü imzalandı. 

İmza töreninde GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan ASLAN, Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma YÜKSEL, GTÜ Teknopark Genel Müdürü Mustafa Güray DEĞERLİ, Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Müdürü Vedat GÜÇLER, PÜRPLAST Genel Müdürü Ümit ŞİŞMANOĞLU, Genel Müdür Yrd. Volkan ÖZTUNÇ, TTO Uzmanı Aykut ULGAR, Hasan TÜRKAN ve Yüksek Lisans öğrencisi Semih AKBAY hazır bulundu.

İkili iş birlikleri noktasında ilk olarak PÜRPLAST ile GTÜ Kimya Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi Semih AKBAY’ın “TÜBİTAK-2210-D Yurt İçi Sanayiye Yönelik Yüksek Lisans Burs Programına” proje başvurusunun yapılarak, destek almaya hak kazandığı bildirildi. TÜBİTAK bursu alan Semih AKBAY, belirli aralıklarda PÜRPLAST Ar-Ge Merkezi’nde proje çalışmalarında bulunuyor.

PÜRPLAST’ın yüksek teknoloji alanında geliştirmekte olduğu projelerine GTÜ Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma YÜKSEL akademik danışmanlık desteği sağlıyor.

‘SANAYİ İLE İŞ BİRLİKLERİNE AÇIĞIZ’

Araştırma Üniversitesi olarak Ar-Ge merkezleri ile iş birliğine önem verdiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. M. Hasan ASLAN, konu ile ilgili şöyle konuştu; “Kurulduğumuz günden bu yana bölgemiz de bulunan tüm işletmelerle ikili iş birliklerimizi güçlendirilmesi üzerine sürekli iş birliği çalışmalarında bulunduk. Bugün imzalayacağımız iş birliği protokolü ile ülkemize yüksek teknoloji alanında katma değerli ürün üretilmesi adına akademik desteğin sağlanmasını pekiştireceğiz. Araştırma Üniversitesi statüsünde bulunmamız nedeni ile Ar-Ge alt yapımız işletmelerin ihtiyaçlarına karşılık verecek şekilde hizmet vermektedir. Ar-Ge çalışmalarında ihtiyaç duyulan tüm gereksinimleri sağlayabileceğimiz konusunda kendini kanıtlamış bir üniversiteyiz. Bu konuda iş birliklerine her zaman açık olduğumuzu da bildirmek isterim. Üniversite-Sanayi iş birliği kapsamında güzel bir adım olan TÜBİTAK-2210 desteği ile nitelikli insan kaynağına verdiğiniz desteklerden dolayı da çok teşekkür ederim.” dedi.

‘GTÜ, SANAYİCİLER İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT’

Konu ile ilgili PÜRPLAST Genel Müdürü ve Sahibi Ümit ŞİŞMANOĞLU “Gebze Teknik Üniversitesi, bölgemiz için çok değerli bir kurumdur. Araştırma alt yapısı ve öğretim üyelerinin nitelikleri biz sanayiciler için çok büyük fırsattır. İhtiyaç duyduğumuz her zaman bizlere destek veren başta Rektörümüze ve tüm GTÜ ailesine bu özverili ilgilerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyorum. Ülke ekonomisi için oluşturacağımız katma değeri yüksek ürünlerde iş birliğimiz çerçevesinde hayırlı olmasını temenni ederim.” dedi.

Ar-Ge Merkezi İş Birliği Protokolünün imzalanmasının ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle tören sona erdi.