Son Peygamber Platformu ile Kocaeli Bilim Kültür ve Sanat Derneği, Hz. Muhammed(sas)’in dünyayı teşriflerinin yıldönümü olan 12 Rebi’ül-evvel 1438, 11 Aralık 2016 Pazar akşamı “el-Müstakîm – Hak Yol üzere dosdoğru olan (s.a.s).” temalı kandil programı düzenliyor.

Pazar akşamı İzmit Mahmud Esad Coşan Camiinde gerçekleştirilecek programda, tüm insanlar için örnek olan Son Peygamber Hz. Muhammed (s.a.s)’in el-Müstakîm vasfı, “Hak Yol üzere dosdoğru olan (s.a.s.)” temasından yola çıkılarak farklı yönleriyle ele alınacak.  Program vesilesiyle Peygamber Efendimiz (s.a.s.)’in dosdoğru yol üzere olduğu ayet, hadis ve asr-ı saadet dönemi uygulamaları örnekleri ile hatırlanacak.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayacak programda İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Prof.Dr. Abdurrahman ÖZDEMİR “el-Müstakîm (s.a.s.)” konusu ile katılımcılara hitap edecek. Mevlid-i Şeriften bölümlerin ve ilahilerin okunması iel devam edecek program duaların ardından son bulacak. Ayrıca katılımcılara program çıkışında Sıcak Süt, Hurma ve Zemzem ikram edilecek.

Dernek Müdürü Yakup ÜNAL, “Her sene olduğu gibi bu sene de Peygamberimizin bir vasfını ön plana çıkararak düzenlediğimiz kandil programımıza tüm halkımızı davet ediyoruz. Programlar hakkında http://elmustakim.org sitesinde bilgi edinilebilir. Ayrıca el-Müstekîm etkinliği kapsamında başlatılan “8 milyar salavat-ı şerife” kampanyası hakkında bilgi ve katılım için http://8milyarsalavat.com sitemiz ziyaret edilebilir.” açıklamasında bulundu.