19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle, Kaymakamlığımız tarafından tertiplenen, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından koordine edilen ve  Gebze Belediyesinin ev sahipliğinde  gaziler onuruna yemek programı düzenlendi.

Güzide Restoranında düzenlenen yemeğe; Kaymakam Mustafa Güler, Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, İlçe Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Emre Çelebi, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, gazilerimiz ve gazi yakınları katıldı.

Kaymakam Güler, programda yaptığı konuşmada, “19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle düzenlediğimiz bu yemekte, siz kıymetli gazilerimiz ve değerli gazi aileleriyle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum.Davetimize icabet edip teşrifte bulunduğunuz için; bu yemek vesilesiyle birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize anlamlı katkılar sunduğunuz için hepinize şükranlarımı sunuyorum.

Bu toprakları vatan yapmak kolay değil şehitlerimizin ve gazilerimiz kanları ile vatan oldu. Dün de böyleydi, Kore'de, Kıbrıs çıkartmasında ve Güneydoğu'da terörle mücadelede de böyle oldu. Ülkemiz üzerinde bulunduğu coğrafya itibarı ile politik, stratejik ve ekonomik bir cazibeye sahiptir.  Bu nedenledir ki; binlerce yıldır bu topraklarda aynı bayrak altında yaşayan insanlar üzerinde hep plan üstüne plan yapılmış, oyun içinde oyun oynanmıştır. Ancak, tek yürek olmuş milletimiz sayesinde bu oyunlar boşa çıkarılmıştır. Vatanımızın selameti için çok çalışarak birlik ve  beraberliğimizi bozmadan her türlü iç ve dış düşmana karşı birlikte mücadele ederek İnşallah Türkiye Cumhuriyeti Devletini ebet müddet yaşatacağız.

Şehit ve gazilerimizi andığımız bu günlerin birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmesini temenni ediyor bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, hayatta olan siz değerli gazilerimize ve ailelerinize minnet, şükran ve saygılarımı sunuyorum sağlıklı, uzun ömürler diliyorum.” dedi.