Kocaeli Eğitim Vakfı(KEV), geçtiğimizde dönemlerde KEV Tesisleri’ni kullanan Büyükşehir Belediyesi’ne kira ödemediği gerekçesiyle dava açmış ve lehine sonuçlanan dava sonucu mahkeme kararıyla 270 bin liralık ger ödeme tahsis etmişti. Ancak Yargıtay’ın kararı bozması ile oklar tersine döndü ve KEV’in geri ödeme adı altında tahsis ettiği 270 bin lirayı geri ödeme kararı verildi. KEV yetkilileri, bu borcu ödemek amacıyla Şahabettin Bilgisu Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı binasını satışa çıkardı.

ALICI ÇIKMADI
Yönetim kurulu üyelerinin oluşturduğu ihale komisyonu tarafından KEV Başkan yardımcısı İsmail Kalkandere başkanlığında gerçekleştirilen kapalı zarf usulü ihalede 800 bin TL muhammen bedel belirlenen KEV’in binasına talipli çıkmadı. 3 katlı ve toplam 261 metrekare kullanım alanı olan KEV Binası’nın bir dahaki ihale tarihinin belirlenmesi için tekrar bir araya gelecek olan yönetim kurulu Büyükşehir Belediyesi ile anlaşma yolu arayacak.

BURSLAR KESİLEBİLİR
Saat 14.00’te satışa çıkarılan KEV binasında gerçekleştirilen ihale 15.00’te katılımcı olmaması nedeniyle sona erdi. İhalenin ardından değerlendirmede bulunan yönetim Kurulu Başkan yardımcısı İsmail Kalkandelen, “Önce İzmit daha sonra Büyükşehir’e intikal eden kiracılık durumu var. Ne zarf ne de yazılı müracaatla teklif verilmedi. Bütçenin kısıtlamaları göre taksitle olsa bu borcu ödeyeceğiz. 150 tane öğrenciye burs imkanı sağlıyorduk. Binaya alıcı çıkmadığı takdirde burslardan kesintiler yapılabilir” diye konuştu.

DESTEKLENMEDİK, KÖSTEKLENDİK
Ardından söz alan KEV Yönetim Kurulu Üyesi ve Eski Büyükşehir Genel Sekreteri Murat Sirmen, “Belediyeler bu kentin tüm katmanlarına hizmet etmekle görevli alanlardır. Bunların alt kurumları vardır; vakıflar, spor kulüpleri, dernekler gibi. Belediyelerin bu vakıflara ve spor kulüplerine destek olması gerekirken başta siyasi olmak çeşitli pek çok neden dolayı ilk günden itibaren bu vakfın ve Kocaeli Spor’un desteklenmesi değil, kösteklenmesi sonucu bu noktaya geldik” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.