Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce Gebze Ovacık Köyü civarına götürülüp bırakılan onlarca köpek soğuk havada donarak ölme tehlikesi yaşıyor. Bir şekilde donarak ölmekten kurtulan köpekler ise açlıktan ölmeden ya da yoldan geçen arabaların altında kalmadan ne kadar yaşar bilinmiyor.

 

Gebze’de hayvan severleri kızdırabilecek bir olay yaşandı. Gebze Ovacık Köyü yolu üzerine götürülüp bırakılan köpekler ölmeye terk edilmiş durumda. Bazı hayvan severler tarafından azda olsa beslenen köpekler ölüm tehlikesi ile karşı karşıya kalmış durumda. Köpeklerin bu şartlarda hayatta kalma şansının olmadığı net bir şekilde görülmesine rağmen kim ve kimler tarafından bu köpeklerin ölüme terk edildiğini henüz bilinmiyor.

 

SOĞUK, AÇLIK YA DA KAZA

Soğuk havalarda ölme tehlikesi yaşayan köpeklerin başka ölüm türleri de bekliyor. Bazı köpeklerin açlıktan kemikleri sayılırken bazılarının ise açılıktan öldüğü tahmin ediliyor. Açlıktan yoldan geçen arabalara doğru koşarak yemek beklediklerini anlatmaya çalışan köpeklerin kaza geçirerek ölmesi ise kaçınılmaz olarak görülüyor.