~~Bilgi işlem alt yapı giderlerinde önemli tasarruf sağlayan milli yazılımın eğitimi verilecek
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları, TÜBİTAK tarafından geliştirilen milli işletim sistemi “Pardus” eğitimi verecek. Yerli yazılım Pardus’a geçen kurum ve kuruluşlar, ABD merkezli şirketlere lisans ve hizmet ücreti ödemek zorunda kalmadan binlerce dolar tasarruf ediyor.
MİMAR SİNAN KO-MEK KURS MERKEZİNDE
Pardus eğitimi,  Ömer Ağa Mah. Hürriyet Cad. Belediye İş Hanı Doğu Blok Kat:7 adresindeki Mimar Sinan KO-MEK Kurs Merkezi’nde verilecek. Bu eğitimi almak isteyen kursiyerler KO-MEK’in www.komek.org adresi üzerinden başvurularını yapabilecek.
NELER ÖĞRETİLECEK?
Eğitimlerde kursiyerlere temel seviyede eğitim verilecek. Kursiyerlerin derslere katılımını sağlayacak teorik ve pratik uygulamalar gerçekleştirilecek. Temel Seviye Pardus Eğitimi ile daha önce hiç Linux işletim sistemi kullanmamış kullanıcılara Linux sistemlerin tanıtılması ve kullanımı, ara yüzlerin tanıtımı, son kullanıcı düzeyinde ara yüzlerin kullanımındaki ince noktalar ve kursiyerlerin en çok sıkıntı yaşadığı uçbirim kullanımı gibi konulara ağırlık verilecek.
 
TASARRUF SAĞLIYOR
Bilindiği gibi Pardus, TÜBİTAK tarafından 2003 yılında, bireysel ve kurumsal bilgisayar kullanıcılarının temel masaüstü ihtiyaçlarını gidermek üzere hayata geçirildi. Bugüne kadar birçok şirket Pardus’a geçerek bilgi işlem altyapı giderlerinde ciddi oranda tasarruf sağladı.