~~İş, emek ve alın terinin haklı adresi KO-MEK, yeni bir istihdam alanı ile daha vatandaşların yanında
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim konusunda Türkiye’ye örnek projesi olan KO-MEK (Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları)açtığı Mantar Yetiştiriciliği branşıyla istihdam alanında önemli bir hizmete imza attı. Daha önce açtığı branşlarla birçok insanın hayatını değiştiren ve meslek sahibi olmalarını sağlayan KO-MEK, söz konusu yeni branşıyla, ekmek parası ve alın terine anlamlı bir yatırım yaptı. Kursta mantar yetiştirmeye öğrenecek olan vatandaşlar bu sayede ileride kendi işlerini kurarak iş sahibi olmanın mutluluğunu yaşayacak.
SON DÖNEMDE ÖNEMLİ İŞ KOLLARINDAN BİRİ
KO-MEK, Kaynakçılık, Arıcılık, Doğalgaz İç Tesisatçılığı, Sıhhı Tesisat gibi açtığı istihdam branşlarına şimdi de Mantar Yetiştiriciliği branşını ekledi. Bilindiği gibi son dönemde, Mantar Yetiştiriciliği; mantarın sağlıklı ve lezzetli olması nedeniyle önemli bir sektörün doğumuna neden oldu. Sektörün bu avantajı ise birçok insan için önemli bir ekmek kapısı haline geldi.
BAŞKAN SÖZ VERDİ, BRANŞ AÇILDI
Mantar Yetiştiriciliği Kocaeli’nde de ilgi gördü. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun “Sizler isteyin bizler, istediğiniz branşı açalım” sözünden hareket eden çok sayıda vatandaş, Mantar Yetiştiriciliği branşının açılması için taleplerini iletti. Talebin değerlendirilmesi ve konunun uzman usta öğreticisinin bulunmasının hemen ardından Nisan ayı içinde Mantar Yetiştiriciliği Branşı açıldı. Branşa çok sayıda vatandaş kayıt yaptırdı.
TEORİK VE PRATİK EĞİTİM
Mantar Yetiştiriciliği Branşının dersleri Yenikent Kurs Merkezi’nde devam ediyor. Alanında uzman usta öğreticinin gözetimindeki derslerde, kursiyerler mantar yetiştirmenin inceliklerini öğreniyor. Kursiyerlere derslerde, mantarı yetiştiriciliğinde sıcaklık, nem ve havalandırmanın en önemli ekolojik unsurlar arasında yer aldığı anlatılıyor. Bu çerçevede, mantar yetiştirilecek yerlerin uygun şekilde iklimlendirilmesinin önemine de sık sık vurgu yapılıyor. Kursiyerler aldıkları teorik bilgileri ayrıca, alanda tatbik etme olanağı buluyor. Mantar Yetiştiriciliği kursu bu ayın sonuna kadar devam edecek.