Kocaeli'de okullarda çalışacak tam bin 483 personel istihdam edilecek

Kocaeli’deki okulların temizliği ve güvenliği için personel alımı gerçekleşecek. Okullarda temizlik yapmak üzere toplam 1.000, güvenlik görevlisi olarak da 483 personel alınarak istihdam edilecek. Söz konusu kadrolar için başvurular 23-29 Eylül tarihleri arasında İŞKUR üzerinden gerçekleştirilecek.

 

 

KATILIM ŞARTLARI NELERDİR?

 

Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

18 yaşını tamamlamış olmak,

Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç),

TYP’ye başvuran adayların, ikamet ettikleri hanenin toplam gelirinin asgari ücretin netinin bir buçuk ( 1,5 ) katını aşamaz. Katılımcılardan, hane halkı toplam gelirinin asgari ücretin netinin bir buçuk ( 1,5 ) katını aşmadığına dair beyanname alınacaktır. Beyannamenin asılsız çıkması halinde; TYP programları iptal edilecek, bir yıl cezalı olacak, ödenen ücretler geri alınacak.  

 TOPLUM YARARINA PROGRAM (TYP) NEDİR?

 İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır.