~~
Eğitim sistemimizin deneme, yanılma yöntemiyle her gün değiştirildiği, öğrencilerimizin kobay olarak görüldüğü bir yönetim anlayışı yüzünden maalesef ki öğrencilerimiz, karasızlıkların, belirsizliklerin olduğu karanlık bir kuyu içinde… Çocuklarımızı bu dipsiz karanlık kuyulardan çekip alacak kurtarıcılar, Atatürk İlke ve İnkılaplarının savunucusu, laik, bilimsel eğitim anlayışını kendine görev edinmiş, geleceği inşa edecek öğretmenlerimizdir.
Ülkemizde öğretmenlerimizin yaşam standartları mutlaka onların ikinci bir işe muhtaç olmayacakları düzeye taşınmalıdır. Öğretmenlerimizin tek işi ülkemizde eğitimin alt yapısını en sağlam şekilde oluşturmak olmalıdır. Çünkü gelişmiş ülkeler ancak iyi eğitimden geçmiş, sağlıklı ve aydın bireylerin yetişmesiyle sağlanabilir.
 Öğretmen geçim sıkıntısı çekmemeli…
Öğretmen atama beklememeli…
Öğretmen zoraki yönetimlerin baskısı ve zulmü altına alınmamalı…
Öğretmen ürünü insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte, bizleri yüce gayemize ulaştıran bir vasıtadır…
Gelecek nesillerimizi çağdaş, uygar ve barış sevgisiyle dolu bir şekilde yetiştirecek olan öğretmenlerimiz bugün atamadan tutun, ek göstergeye kadar birçok sıkıntı yaşasa da cefa ile görevlerini devam ettirmektedirler.
 Tüm zorluklara rağmen çocuklarımızın gözlerindeki ışıltının aşkı ile görevlerine devam eden Öğretmenlerimiz baş tacımızdır.
 İlk olarak Baş Öğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, gelecek kuşakların şanlı mimarları olacak  tüm öğretmenlerimizin ve öğretmen adaylarının 24 Kasım Öğretmenler Gününü Kutluyorum...
 Tahsin Tarhan- Kocaeli Milletvekili