23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı kapsamında makamında minik öğrenciyi kabul eden Rektör Prof. Dr. M. Hasan Aslan, koltuğunu kendisine devretti.

Darıca Aslan Çimento İlkokulu 1. sınıf öğrencisi Ekin Su Mercan, Rektör Prof. Dr. M. Hasan Aslan’ın koltuğuna oturdu. Rektörlük çalışanlarını telefonla arayıp kampüste çocukların vakit geçirebileceği park ve eğlence alanı hakkında bilgi alan minik öğrenci, kendisine bu fırsatı sunan Rektör Aslan’a teşekkür etti. Programın ardından minik rektöre hediye veren Prof. Dr. Aslan, bayramını kutladığı misafirini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

 Rektör Aslan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Milletimizin gönlünde bağımsızlığımızın ifadesi olarak çok önemli bir yeri olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği bu önemli günü çocuklara armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla anıyorum. Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke olmanın gururunu yaşıyoruz. Geleceğimiz olan tüm çocuklarımızın bayramını kutlarım.” ifadesini kullandı.