Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kahraman şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir adına, şehidin memleketi Niğde'de düzenlenen açılış töreni ile hizmete girdi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, şehidin ailesi ile Kocaeli ve Niğde il protokolünün de katıldığı törende bölgemizdeki gazetelerin genel yayın yönetmenleri de hazır bulundu.

15 Temmuz hain darbe girişiminin seyrini değiştiren ve darbeye karşı direnişin temsili haline gelen Ömer Halisdemir’in hayali gerçek oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz’da şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir için memleketi Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu Beldesi’nde Kültür Merkezi inşa etti. 15 Temmuz’un simgesi haline gelen kahraman askerimizin adının yaşatılacağı Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi 22 Temmuz Cumartesi günü törenle hizmete açıldı.

GELECEK NESİLLER TANIYACAK

Yapının gençlik merkezi bölümünde ise kütüphane, derslikler ve bilgi iletişim odası gibi gençlerin faydalanacağı bölümler bulunuyor. Bu alan, Kültür Merkezi’ne gelecek gençlerin, hem 15 Temmuz hain darbe girişiminin seyrini değiştiren kahraman askerimizi yakından tanıma fırsatı sunacak hem de eğitimlerine katkı sağlayacak kitap, bilgisayar gibi imkânlara sahip olabilecek. Kültür Merkezi’nde ayrıca otopark da bulunuyor.

2 BİN 500 METREKARE ALAN

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Şehit Ömer Halisdemir’in adının yaşatılması için doğup büyüdüğü Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu Beldesi’nde yaptığı parktan sonra yeni bir açılışı daha hayata geçirmek için gün sayıyor. Şehit Ömer Halisdemir Parkı’nın yakınında yer alan bu kez toplam 2 bin 500 metrekare alan üzerinde kurulu Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nin yapımı tamamlandı.

ÖZEL EŞYALARI SERGİLENECEK

Aynı zamanda Müze ve gençlik merkezi olarak da hazırlanan Şehit Halisdemir Kültür Merkezi, 22 Temmuz Cumartesi günü saat 14.00’da Kocaeli ve Niğde il protokolünün katılımıyla açılacak. Müze alanında Şehit Halisdemir’in üniforması, şapkası gibi özel eşyalarının sergileneceği özel bir alan bulunacak. Müzede 15 Temmuz belgeselinin yayınlanacağı seyir odası ve dinlenme alanları yer alıyor.

İKİ KATLI BİNA

Proje, 222 metrekarelik alanda zemin ve 1. kat olmak üzere iki katlı yapı olarak hayata geçirildi. Proje içerisindeki müze alanı 87 metrekare, sunum alanı 38 metrekare, idareci odası 20 metrekare, kütüphane 118 metrekare, derslik 16 metre kare, internet 24 metrekareden oluşmakta. Mescit ve wc’nin de bulunduğu Kültür Merkezi için 250 metreküp beton ve 20 ton demir kullanıldı.

BAYRAK KAİDESİ MÜKEMMEL

Kültür Merkezi’ne, seramik zemin, alçı sıva boya duvar ve tavanlar, mantolama kaplama cepheler, akrilik esaslı dış cephe kaplaması yapıldı. Proje içerisinde bina dışında bayrak kaidesi ile Ömer Halisdemir kaidesi yapıldı. Şehir Halisdemir için yapılan müze ve gençlik merkezi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce Çukurkuyu Beldesi’nde Şehit Astsubayın adının verildiği parkın hemen yanında inşa edildi.

 HALİSDEMİR PARKI AÇILMIŞTI

Büyükşehir Belediyesi daha önce de kahraman şehidimizin ismini taşıyan Şehit Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir Parkı’nı, Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde inşa etmişti. Ay Yıldızlı bayrağımızın temasını taşıyan park, 8 bin metrekarelik alana kuruldu. Parkın dört bir tarafında Ay Yıldızlı bayrağımız sergileniyor. Toplam yeşil alanın 5 bin 550 metrekare olacağı parkta 30 metrelik bayrak direği bulunuyor.

SPOR TESİSİNE İSMİ VERİLMİŞTİ

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Başiskele İlçesi’nde Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Spor Tesisi’ni hizmete açmıştı. Saha, 56x102 ebatlarında ve FİFA 2 standartlarında yapıldı. Tesiste 645 kişilik betonarme tribün yer alıyor. Tesiste bulunan 345 metrekarelik idari bina ise; soyunma odaları, hakem odaları, duş ve wc’lerden oluşuyor.

Etiketler:   Etiket Eklenmemiş.