Vali Hüseyin Aksoy, 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılının bitmesi ile ilgili yayınladığı mesajda, öğrencilerin uzun yaz tatilini fırsata çevirerek. Daha çok sosyal aktivite yapmalarını ve arkadaşları ile kaliteli vakit geçirmelerini istedi

2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılının sona ermesi ile ilgili Vali Hüseyin Aksoy bir mesaj yayınladı. Aksoy, tatile giren öğrenci, öğretmen ve öğrenci velilerine verdiği mesajda, tatile giren öğrencilerin daha iye dinlenmesini ve yeni döneme daha dinç ve aktif olarak hazırlanmasını istedi. Aksoy, özellikle öğrencilerin tatili fırsata çevirerek, nitelikli zaman geçirmesini, sosyal faaliyetlerle kendilerini geliştirmelerini istedi.

 

HER BİR ÖĞRENCİ AYRI DEĞERDİR

Eğitimin milli kültürün yaşatılmasında en temel yol olduğunu mesajında vurgulayan Aksoy, “Gelecek nesillerimize binlerce yıllık birikimimizi, kültürümüzü, tarihimizi, milli ve manevi değerlerimizi eğitimle aktarabiliriz. Gelişen ve değişen dünyada eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Amacımız evlatlarımızın, teknolojiye yön verebilen, donanımlı, okuyan, araştıran, sorgulayan güçlü bireyler olarak hayata hazır, sağlıklı ve mutlu bireyler olarak yetiştirilmesidir. İlimizde de eğitimin her kademesinde daha iyiye ulaşmayı hedefliyor, bu bilinçle çalışmalarımıza yön veriyoruz. Her bir öğrencimiz bizim için ayrı bir değerdir” dedi.

 

ÇOCUKLARINIZLA İLGİLENİN

Öğretmenlerin ülkeyi güçlü yarınlara taşıyacak nesiller yetiştirdiğini ifade eden Aksoy, gelecek için yakılan meşalenin öğretmenler tarafından sonsuza dek taşınacağını inandığını kaydetti. Öğrencilere verilen karnelerin aynı zamanda velilerinin de karnesi olduğunu söyleyen Aksoy, karnesi kötü olan öğrencilerin özgüvenlerini zedeleyecek, cesaretini kıracak davranışlardan çekinilmesini isteri. Aksoy, velilerin öğrencilerle tatil sürecinde daha çok ilgilenmelerini talep etti.