Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Berat Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Toltar, “Mübarek Ramazan Ayı’nın müjdecisi olan Berat Kandili’nin tüm İslam alemine ve ülkemize; birlik, beraberlik, huzur ve barışa vesile olmasını diliyorum” dedi.

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Berat Kandili nedeniyle yayımladığı mesajında, “Yüce dinimiz İslam’ın mübarek gecelerinden birini yaşayacağımız Berat Kandili, Müslüman alemine tövbe etmenin ve affedilmenin umudunu açan bir gecedir” dedi.

Berat kelimesinin “temize çıkma, arınma” anlamına geldiğini kaydeden Başkan Toltar, “Müslümanların, ibadet ve dualarıyla Allah’a yaklaştığı Berat Kandili gönül dünyamızı temizlemek için bir fırsattır. Bu kutlu gecede birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirelim. Kırgınlıklarımızı bir kenara bırakarak büyüklerimizden hayır duaları alalım. Bu mübarek gecede sevdiklerimiz, ülkemiz ve tüm Müslümanlar için dua edelim” ifadelerini kullandı.

Berat Kandili’nin hayırlara vesile olmasını dileyen Başkan Toltar, şunları kaydetti: “İslam aleminin mübarek geceleri olan kandiller tüm Müslümanlar için barış ve huzur ikliminin yeşerdiği manevi anlardır. Berat Kandili vesilesiyle birbirimize sevgi, saygı ve hoşgörüyle yaklaşalım. Kardeşlik bilinciyle, ihtiyaç sahiplerine yardım elimizi uzatalım.”

İnsanoğlunun en büyük zenginliğinin iyi ve temiz duyguları olduğunu belirten Başkan Toltar, “Mübarek Ramazan Ayı’nın müjdecisi olan Berat Kandili’nin tüm İslam alemine ve ülkemize; birlik, beraberlik, huzur ve barışa vesile olmasını diliyorum. Tüm hemşerilerimin Berat Kandili mübarek olsun” dedi.