~~17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 19’uncu yılı anma etkinlikleri bugün başlıyor. 19 yıl önce bu gece yarısı saat 03.02’de başlayan ve 45 saniye süren 7.4 şiddetindeki deprem bölgemizde taş üstüne taş bırakmadı. Korku, acı, hüzünle hatırlanıyor.

Kayıpları, yitirdiğimiz canları geri getirmek mümkün değil. Ancak, doğanın bu öfkesini bundan sonraki yıllarda biraz dizginlemek, yıkımları azaltmak, törpülemek mümkün. 17 Ağustos depreminin yıldönümünde yerel yönetimlerin organizasyonları var. Büyükşehir’in çalıştayının yanında, Gölcük başta olmak üzere, yitirdiklerimiz için bu akşam Kur’an, mevlit ve anma programları gerçekleşecek. Bu anma törenleri yarın da devam edecek.

BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞTAYI
Uluslararası Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı, bugün 5. kez düzenlenecek. Kocaeli Ticaret Odası’nda (KOTO) saat 10.00’da başlayacak olan çalıştayda ulusal ve uluslararası kurumlardan, akademisyen ve uzman isimler panelist olarak katılacak. Saat 09.30’da KOTO’da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Gebze Teknik Üniversitesi’nin birlikte gerçekleştireceği “Kocaeli İli Afet Zararlarının Azaltılmasında Akıllı Kent Uygulaması Projesi” ile ilgili protokol imzalanacak. Kaynak: O gece, bu geceydi! 17 Ağustos’u unutmak mümkün mü?