2013 yılında açılan Gebze Yücel Boru Fen Lisesi ilk mezunları için Gebze Gençlik Merkezi Spor Salonunda mezuniyet töreni düzenlendi. Öğrenci ailelerinin yoğun ilgi gösterdiği törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener DOĞAN, Şube Müdürleri Mahmut AŞIKOĞLU ve Celil DEMİRCİ, Gençlik Merkezi Müdürü Köksal TURAN ve çok sayıda misafir katıldı.

            Açılış konuşmasını Müdür Başyardımcısı Engin GÜNTEPE'nin yaptığı törende göreve yeni başlayan Okul Müdürü İsmail BOĞA yaptığı konuşmada gençlere seslenerek ''Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'den feyz alın, peygamberimizin hadislerinden ders çıkarın. Doğrudan asla ödün vermeyin. Unutmayın ki sizler 15 Temmuz'da iman gücüyle şahlanan ülke ve bayrak aşkıyla yanan o kahraman Ömer Halis DEMİR ve 248 şehidimizin evlatlarısınız.'' dedi. Üstad Necip Fazıl'dan alıntı yaparak sözlerine şöyle devam etti. ''Yarın elbet bizim, elbet bizimdir; Gün doğmuş gün batmış ebed bizimdir! Tomurcuk derdinde olmayan ağaç, odundur diyerek tomurcuk derdinde olan sizler bu ülkenin geleceği, övünç kaynağısınız. İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener DOĞAN ise, ''Tüketen değil, üreten gençler olun. Eskiden söylenen 'Başıma icat çıkarma' sözünün aksini dile getirerek 'Başımıza icat çıkarın.'diyorum.''şeklinde seslendikten sonra bundan sonraki yaşantılarında da başarılar diledi.

            Törende mezun öğrenciler adına konuşma Damla ÖNAL tarafından gerçekleştirildi. Bayrak ve flama teslimi erkek öğrenciler adına Furkan Seha YILDIRIM tarafından mevcut öğrenci temsilcisi Ali Fuat ÇALIK'a, kız öğrenciler adına Betül MURATOĞLU tarafından Reyhan BOLAT'a teslim edildi.

            Programda okul birincisi Duygu Nur YALDIZ, Okul İkincisi Hilal KARA ve Okul üçüncüsü Burak YILMAZ'a plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi. Okul yönetimiyle birlikte mezuniyet kütüğüne plaka çakan Duygu Nur YALDIZ teşekkür konuşması gerçekleştirdi.

            Törende mezun öğrenciler için hazırlanan plaket ve temsili diplomaların okulun öğretmenleri tarafından öğrencilere takdiminin ardından öğrenciler keplerini havaya fırlattılar.