Gelecek Partisi Çayırova teşkilatı EYT Gebze-Kocaeli derneğini ziyarette bulundu

Ziyarette konuşan Kağan Demirci;
EYT sorunu, sadece emeklilikte yaşa takılanların değil, takılacak olanların da sorunudur. Sizlerin bizlerin ve çocuklarımızın da sorunudur. Aynı zamanda sırasıyla çoğu konuyu etkilediği ve tetiklediği için aslında toplumsal bir sorun ortaya çıkarmaktadır.

Toplantıdan Çıkarımlarımız;
EYT meselesinde, 1999 yılında yaş ile alakalı çıkan emeklilik yasasında, çıktığı yıldan öncesine de etki etmektedir. Yasalar çıktığı günden sonrasında geçerlidir. Öncelikle burada bir hukuk sorunu vardır.
Emeklilikte Aylık Bağlanma Oranı (ABO) meselesinde, 2000 yılından önce ortalama aylık kazancın %70’i oranında emekli maaşı bağlanırken, 2008’den sonra %28’lere kadar inmiştir. 3000 TL maaş şu an 1200 TL civarı. Burada bir adalet sorunu vardır.
13 milyon emeklinin 8 milyonu asgari ücretin altında emekli maaşı alıyor. 6 milyon emeklimiz geçinebilmek için tekrar çalışmak zorunda kalıyor. 5.5 milyon gencimizin işsiz olduğunu düşünürsek, geç olmadan bir şeyler yapmak gerekiyor.
Tekrar çalışmak zorunda kalan emeklilerimizin yaşlarından dolayı iş bulmaları zorlaşıyor. Refleksleri zayıfladığı için iş kazaları ve iş cinayetleri artıyor. Emekli maaşları kesilmesin diye kanunsuz çalışmak zorunda kalıyor.
Gençlerimiz iş bulamadığı ve ev genci olduğu zaman, kolay yoldan para kazanmaya çalışıyorlar. Yurt dışına kaçma planları yapıyorlar. Ve en kötüsü psikolojik bunalıma girip intihara kadar sürükleniyorlar.