Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonda, İş vaadi ile kandırıp Türkiye’ye getirdikleri Özbekistan uyruklu kadını, borçlandırıp para karşılığı zorla fuhuş yaptırdıkları iddia edilen 2 kişi yakalanarak adli merciilere sevk edildi.

Edinilen bilgi ve İddialara göre; Kocaeli İl Jandarma Komutanlığına bağlı   ekipler, almış oldukları duyum ve yapmış oldukları  istihbari çalışmalar sonucu, bazı şahısların   escort  sitelerine ilan vererek para karşılığında fuhuş yaptırdıkları bilgisine ulaştı.  Yapılan takip sonucu 1 Mayıs  2019 günü  saat 00:30 sularında  Derince İlçesinde  ormanlık alanda  bulunan bir araca operasyon düzenlendi. Araçta  yapılan kimlik kontrolünde  yabancı uyruklu ve pasaportsuz olan K.S  isimli kadın,  Türk Vatandaşı olan Ş.A, S.K, ve C.K isimli  şahıslar  gözaltına alındı.

 

FUHUŞ AMACIYLA

Gözlatına alınan  şahıslardan S.K ve C.K  isimli şahısların,  söz konusu yere internette eskort sitesinden buldukları telefonu arayarak, para karşılığı fuhuş yapmak amacıyla geldiklerini  söyledı.  İfadeleri alınan S.K ve C.K serbest bırakılırken,   araçta  bulunan  ve fuhuş yaptığı, fuhuşa aracılık ettiği  belirlenen Ş.A isimli kadın  hakkında  işlem başlatıldı.  Ayrıca olay yerinde Jandarma Aracını görerek  kaçan  şahısında R.A isimli erkek  olduğu ve   Ş.A   isimli  kadın ile birlikte çalıştığı tespit  edildi.  Sabah saatlerinde  R.A isimli şahısda yakalanarak  gözaltına alındı.

 

TUTUKLANDILAR

Yapılan tahkikat sonucu R.A  ile Ş.A isimli şahısların Özbekistan uyruklu  K.S isimli  şahısı  yaklaşık bir buçuk yıl önce  hizmetçilik ve çocuk bakıcılığında çalıştırmak  adı altında kandırıp Türkiyeye getirdiği,  daha sonra pasaportuna el koyarak , Türkiye’ye getirilme bedeli olarak  borçalndırıldığı ve  zorla  fuhuş yaptırdıkları  belirlendi.  K.S sağlık kontrolünden geçirilerek  ülkesine geri gönderilmek üzere İl Göç idaresine  teslim edilirken, para karşılığı zorla  fuhuş yaptırmak  ve İnsan  ticareti  yapmak suçlarından adli merciilere sevk edilen  R.A isimli erkek ile Ş,A  isimli kadın tutuklandı