YSK Başkanı Açıkladı: 1 Kasım 2015'te seçim var
Türkiye yeniden seçimlere odaklandı
7 haziran seçimlerinin sonucunda tek başına iktidar çıkmayışı ve siyasi partilerin geçen süre içerisinde koalisyon hükümeti kuramayışlarının sonucunda Cumhurbaşkanı ülkeyi 1 Kasım’da seçime götürme kararı aldı.
YSK’a kış şartlarını göz önünde bulundurmuş
YSK’nın, yasada öngörülen 90 günlük süreyi kısaltma yetkisi bulunduğuna karar verdiğini anımsatan Güven, "Yüksek Kurulumuz, bugün yapmış olduğu değerlendirmede kış mevsiminin yaklaşmasını da göz önüne alarak Anayasa’nın 79’uncu, 116/son, 2839 sayılı Kanun’un 8’inci ve 9’uncu maddelerine göre 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nin 1 Kasım 2015 Pazar günü yapılmasına karar vermiştir" diye konuştu.
Bu açıklamanın ardından tüm gözler partilerin genel merkezlerine çevrildi.1 kasım genel seçimlerini bu atmosferde ne sonuçlar getireceği şimdiden kestirilmez ama görünen o ki renkli ve çekişmeli bir seçim atmosferine hep beraber şahitlik edeceğiz.

