dyt.betulcelebi @ gmail.com

Su içmemenin susuzluğun tetikleyeceği çarpıntı, nefes darlığı, baş dönmesi, halsizlik ve bayılma gibi sıkıntıları doğurabilir.
 
ÇOCUKLARIN SUSAMALARINI BEKLEMEYİN"
Düzenli sportif aktivite yapan çocukların su içmeye ve yeterli sıvı alımına sıcak havalarda özellikle dikkat etmesi gerekir.uzun süre ekran başında hareketsiz kalan çocuklarda da sıvı ihtiyacı nedeniyle aynı belirtilerin ortaya çıktığını dile getirdi.

Çocukların susamalarını beklemeden su içmeleri gerekir.“Sıcak günlerde açık havada oyun oynayan çocuklar her yarım saatte bir su tüketmelidir. Çocuklarda önerilen sıvı alım düzeyleri 1-3 yaş için 0,9 litre, 4-8 yaş için 1,2 litre, 9-13 yaş kızlar için 1,6 litre ve erkekler için 1,8 litre, 14-18 yaş kızlar için 1,8 litre ve erkekler için 2,6 litredir” dedi.

başta su olmak üzere süt, ayran, cacık, soğuk ayran çorbaları, taze sıkılmış meyve suları, az şekerli limonata ve kompostolar çocukların sıvı ihtiyacını karşılayan sağlıklı seçeneklerdendir

Sıvı oranı yüksek olan karpuz, kavun, üzüm, şeftali gibi meyvelerin de öğün aralarında tüketildiğinde vücudun serinlemesine ve sıvı dengesinin desteklenmesine yardımcı olur.