yakintakipgazetesi @ gmail.com

Her ne kadar meydanlarda ve kürsülerde büyük büyük harflerle erken seçim olmayacak ülkenin gündeminde bu yok denilse de özellikle Cumhur İttifakının tüm teşkilatları ilçe ilçe gezerek seçim işleri başkanlarına, sandık başkanlarına ve müşahitlere eğitim veriyor.


Serbest piyasa ekonomisiyle tamamen rayından çıkmış vaziyette gözüken ekonomik tabloların halkın cebine ciddi mana da darbe vurduğunun herkes farkında. Bunun önüne geçilemediği için yapılan iyileştirme çalışmalarıyla asgari ücret zammı, en düşük emekli maaşı zammı, muhtar maaşları, işçi ve memur zamları ile pembe tablo çizilmeye çalışışsa da halkın ana gündemin de elektrik zamları, akaryakıt zamları, doğalgaz zamları, mutfak tüpünün fahiş fiyatı, ekmek zamları, odun ve kömüre neredeyse günlük gelen zamlar, Pazar ve marketin adeta yarış atının son düzlüğe girmesi gibi ilerlemesi karşısında çocuğuna harçlık veremeyen bir aile yapısı.


Yani işin çivisi çıktı.


Dün görüştüğüm bir kömürcü ağabeyin sözlerini direk yazıyorum, “Bu işin şirazesi kaçtı”


2 ay önce 1600 TL’ye aldığım Fındık Kömürünün 1 tonu 2200 TL olmuş. Olmuş olmasına ama bu sene kömür kıtlığı var kömür yetişmiyor. Kömür ocaktan yani Soma’dan bayilere geldiğinde bakalım fiyat ne olacak. Mutfak tüpünün fiyatı 2 gün önce 250 TL’ydi şimdi 260 TL olmuş. Bundan yaklaşık 1,5 ay önce 160 TL’ydi.3 ay önce aylık akaryakıt masrafım bin TL civarındaydı şimdi 2200 civarında.


Şimdi elektrik faturalarında ki fahiş zamma Reisimiz Cumhurbaşkanımız olaya el koyarak halkın mağduriyetini ortadan kaldırmış gibi lanse ediliyor. Halbu ki ortadan ne zam kalktı ne de katmerli tarife. Sadece aylık bize uygun görülen lütfedilen 150 KW’lık kullanım kısmı 210 KW ya yükseltildi. Ne yapılan %50’lik zam kaldırıldı ne de kademe sonrasında ki %125 zam iptal edildi. Yani ensemizde boza pişirilmeye devam.


Uzun lafın kısası bu ekonomik tablo içinde seçime gitmemek zaten kendi bindiği dalı kesmek olur ki zamanında yapıldığında aday olup olamama konusuna hiç girmiyorum bile.


Son baharda seçim var arkadaşlar. Her ne kadar bunu iktidar şuan için yüksek sesle söylemese de tüm hazırlıklarını buna göre yapıyor ve en sonunda bıçak kemiği deldiği zaman da muhalefete yüklenerek madem seçim istiyorsunuz Hodri Meydan denilerek şuana kadar ki tüm seçimlerde hep aynısı oldu erken seçime gidilecek.


Seçimlerinizin Saadetli olması dileğiyle.


Çünkü bu tünelden önce ki son çıkış olabilir.


Selam, Dua ve Muhabbetle